Ineke van den Berg – een korte kennismaking

InekeIn 1980 startte Ineke haar loopbaan in het studie- en beroepskeuzewerk. Na een aantal jaren van voorlichtings- en advieswerk voor met name scholieren en decanen in het onderwijs richtte ze zich meer op loopbaanbegeleiding en -training van werkenden, werkzoekenden en professionals. Zij werkte als adviseur en directeur bij GIB – Adviseurs voor Studie en Beroep, als adviseur bij Gelderconsult en als docent bij Fontys – HBO-opleiding voor Personeel en Arbeid, richting Studie- en Beroepskeuze.

Van 1998 tot 2006 was Ineke werkzaam als trainer, coach en leidinggevende bij Schouten & Nelissen, bureau voor management, organisatie, training en opleiding. Als trainer/coach specialiseerde ze zich hier in persoonlijke – en loopbaanontwikkeling, mondelinge communicatie, coachen en leidinggeven.

Ineke-aan-het-werkIn 2005 schreef Ineke haar tweede boek Lopen doe je zelf – vanuit persoonlijke kracht je levensloopbaan sturen, een warm pleidooi om vooral je hart te volgen in wat je doet, ook of juist qua werk. Ineke: ‘Voor mij werd steeds duidelijker dat ik mijn managementtaken meer deed vanuit loyaliteit en verantwoordelijkheid dan vanuit mijn hart. Op zeker moment heb ik dat ook uitgesproken. En als je het dan eenmaal hardop hebt gezegd, is de volgende stap niet meer zo moeilijk. De beslissing om voor mijzelf te beginnen zie ik nog steeds als een van mijn beste besluiten ooit.’

Sinds 2006 werkt Ineke als zelfstandig trainer en coach onder de naam ZOÉ Training en coaching. De rode draad door haar werk is hoe mensen zich kunnen ontwikkelen, als persoon én in relatie tot hun arbeidsperspectief.

Meer weten over Ineke?

Klik hier voor een andere kennismaking.

Houd je ogen gericht op de sterren en je voeten op de grond
Theodore Roosevelt
Ik heb de witte waterlelie lief, daar die zo blank is en zo stil haar kroon
uitplooit in ‘t licht
Rijzend uit donker-koele vijvergrond,
heeft zij het licht gevonden en ontsloot
toen blij het gouden hart
Nu rust zij peinzend op het watervlak en wenst niet méér....
Frederik van Eeden