Loopbaancoaching

ZOÉ Training en Coaching coacht mensen met loopbaan georiënteerde vraagstukken:

  • mensen die een nieuwe uitdaging zoeken: loopbaancoaching en outplacement
  • mensen die zichzelf willen ontwikkelen in hun huidige baan: jobcoaching

Loopbaancoaching en outplacement

In een loopbaan- of outplacementtraject gaat het om keuzes: het roer moet om, je wilt de zaken over een andere boeg gooien. Je zoekt een baan in een andere richting, of je overweegt een eigen zaak te beginnen. Vaak willen mensen dit uit eigen initiatief, soms hebben ze geen andere keus.

  • Ik wil (of moet) iets anders, maar ik heb geen idee wat bij mij past………
  • Ik denk er over om voor mezelf te beginnen. Maar kan ik dat wel en hoe pak ik het aan?
  • Ik ben ontevreden over mijn werk en privéleven, zit in een neerwaartse spiraal. Hoe krijg ik mezelf weer goed op de rit?

Loopbaancoaching en outplacement bestaan uit een reeks individuele gesprekken, modulair opgebouwd. Afhankelijk van de vraag en gewenste resultaten wordt gewerkt rondom de hoofdthema’s: zelfkennis, zelfmanagement, marktorientatie/-bewerking en omgaan met positieve en belemmerende invloeden. Op basis van een kennismakingsgesprek wordt een offerte gemaakt. Ineke werkt vaak biografisch, dat wil zeggen ‘leren uit het verleden voor de toekomst’. Uitgangspunt: coaching waar kan, advisering waar nodig. Soms wordt verwezen naar relevante literatuur. Het gedachtegoed waarop Ineke’s werkwijze is gebaseerd, staat in haar boek ‘Lopen doe je zelf – vanuit persoonlijke kracht je levensloopbaan sturen’.

Jobcoaching

Bij jobcoaching gaat het om je functioneren. De vraagstelling is vaak hoe je het plezier en/of de effectiviteit in je (nieuwe) baan kunt vergroten. Hoe kun je je ontplooien, je (latente) kwaliteiten en talenten ontwikkelen, effectiever communiceren en/of leidinggeven?

  • Ik loop vast in mijn werk en weet niet hoe ik er een positieve draai aan kan geven….
  • Ik ben net gestart in een leidinggevende functie en weet nog niet goed raad met een aantal lastige thema’s en situaties. Hoe ga ik daar effectief mee om?

Quotes van deelnemers

‘Ineke is een warme, enthousiaste en hartelijke coach met een enorme dosis kennis en ervaring. Ze haalt het beste in je naar boven door haar scherpe vraagstellingen en haar optimistische aanpak. Ik vond het erg verfrissend dat Ineke zich bewust richt op je talenten en niet op je valkuilen. Ze heeft me enorm geholpen in mijn zoektocht naar een baan die bij mij past en een plek die bij mij past. Gelukkig is mijn puzzel opgelost. Ik kan iedereen aanraden om het inspirerende boek ‘lopen doe je zelf’ te lezen en om bij vragen over je loopbaan contact met haar op te nemen. Dat geeft je een mooie herinnering voor de rest van je leven’- Rob Raaymakers (communicatieadviseur)

‘Ineke is een warm mens met humor. Dat maakt haar niet alleen een professionele, maar ook een hele fijne coach. Zij heeft mij veel ruimte, mogelijkheden en vertrouwen geboden om te ontdekken. We zijn begonnen met individuele coaching, waarin we vooral verkend hebben welke thema’s speelden. Daarna ben ik voor een trainingsweek ‘ Inspiratie in werk en leven’ naar Griekenland geweest met Ineke en Marjolijn. Dat was een reis die veel verdieping en richting gaf. De individuele coaching weer opgepakt om de richting verder uit te werken. Wat fijn is het als je hierover steeds kunt sparren en ondersteuning ervaart. Soms door te wandelen en de natuur te gebruiken als spiegel, soms door de verschillende stemmen in mij te onderzoeken of door meer systemisch te onderzoeken. Altijd verrassend hoe elke coachingssessie weer nieuwe inzichten oplevert. Dit heeft mij de mogelijkheid geboden nieuwe keuzes te maken en deze met veel vertrouwen en nieuwsgierigheid tegemoet te treden. Een mooi outplacementtraject zeker ook door de inspiratiereis naar Griekenland. Het is een prachtig cadeau’- Annette kersten (adviseur, coach, ondernemer zorg)

‘Ik ging met spanning het traject in en kwam er energiek weer uit J. Het coachingstraject heeft mij het plezier weer teruggegeven’ – Wilfried Polman (management solutions specialist)

‘Soms confronterend, maar altijd stimulerend’ – P.S. (man, 57 jaar)

‘Tijd en ruimte om nieuwe (loopbaan) perspectieven te onderzoeken en alles “open” te zetten voor ontdekking van andere opties. Ineke is een zeer ervaren en betrokken coach geweest tijdens mijn loopbaantraject. Diepgang en humor zijn daarin voor mij belangrijke pijlers geweest’ – Mariëtte Stevens, HR-adviseur

Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen
Søren Kierkegaard